Hallo, mijn naam is Carsten Altena en ik ben componist, arrangeur en instrumentalist. Ik maak muziek. Ik werk met bands, producers en artiesten, zoals Miss Montreal, Colossa en Arthur Adam. Verder kun je ook bij me terecht voor filmmuziek, soundlogo’s en jingles. Neem contact op.

Beluister mijn werk

 • Lorrainville - Lost Without You

  Lorrainville - Lost Without You

  (Klik in het scherm op play om te beluisteren!) Voor dit prachtige liedje geschreven Bert Bruines, gezongen door Casper Adrien, schreef ik een strijkersarrangement. Uitgevoerd door Kim de Beer (viool), Walter de Kok (alt viool) en Esther Reuver (cello). Lorrainville is een op Facebook ontstane band bestaande uit onder andere Bertolf, Peter Slager (Bl#Øf) en Anneke van Giersbergen.

 • Colossa - Wake Up

  Colossa - Wake Up

  Voor de Limburgse rockers Colossa schreef ik voor single "Wake Up" een strijkersarrangement. De band boekte er succes mee (DWDD, optredens met Trigger Finger, The Mad Trist, 3fm Serious Talent). Grappig genoeg werd het nummer gebruikt in een SBS6 trailer voor de serie House!

 • Arthur Adam - Dividing a Spider

  Arthur Adam - Dividing a Spider

  De Amsterdamse singer-songwriter was eerder al eens op bezoek bij Chiel Beelen met een uitvoering van "Happy Hangover" en verraste het publiek bij DWDD met een live uitvoering van dit prachtige liedje. Op de single is mijn strijkerarrangement te horen. De strijkers zwellen gedurende het hele nummer meer en meer aan, om uiteindelijk vanaf 2:22 naar een climax te werken.

 • Miss Montreal - Addicted to Crying

  Miss Montreal - Addicted to Crying

  Het "meisje van de slankie-reklame", de stotterende jongedame bij DWDD, de "side-chick" van Chiel Beelen laat met dit intieme liedje horen dat ze meer dan een "rock-chick" is. Een samenspel van Sanne's zang, gitaar en de vioolpartij die ik schreef, uitgevoerd door Kim de Beer (Guido's Orchestra, Regionaal Strijkorkest).

 • Anny - No Regrets

  Anny - No Regrets

  Leaf scoorde aardig wat hits (Wonderwoman, New Song). Zangeres Annemarie Brohm ging daarna solo en schreef met Llewy Is Sel (Relax) dit nummer. Label 8Ball Music was met eerste versies niet helemaal tevreden en schakelde producer Guido Aalbers en ondergetekende in voor een analyse. Ik herschreef de toetsenpartijen en speelde ze opnieuw in: het resultaat klinkt als een klok.

 • Anneke van Giersbergen - 4 years

  Lorrainville
  ft. Anneke van Giersbergen - 4 years

  (Klik in het scherm op play om te beluisteren!) Voor dit liedje, geschreven en gezongen (naast gitaarspel) door Anneke van Giersbergen, schreef ik een cello-partij die uitgevoerd is door cellist Jonas Pap (Epica, a balladeer, Benjamin Winter). Lorrainville is een op Facebook ontstane band bestaande uit onder andere Bertolf, Peter Slager (Bl#Øf) en Anneke van Giersbergen.

 • Rosemary's Sons ft. Stevie Ann

  Rosemary's Sons ft. Stevie Ann

  Dit duet stond in al in een ander jasje op "Home Sweet Home". Met producer Guido Aalbers maakte ik het "geschikter" voor nationale radio. Door het herschrijven van de bas- en drumpartijen, het toevoegen van strijkers en synthesizer werd het een moderner liedje, waarbij het country-element toch behouden bleef.

 • Nina June - Wonderwater

  Nina June - Wonderwater

  Zangeres Nina June werkte samen met schrijver Patrick van Rhijn aan de "soundtrack" van zijn boek "Vaderstad". Het is gebaseerd op Du Får Göra Som Du Vill van Patrik Isaksson, die er een nummer 1 hit mee scoorde in Zweden. Ik schreef het strijkerarrangement voor dit prachtige, emotioneel beladen liedje.

 • Schwarzblut - Wehmut

  Schwarzblut - Wehmut

  Deze EBM band tekende bij het grote electro-label Alfa-Matrix en bracht haar debuut "Das Mausoleum" uit. Daarvoor benaderden zij mij het toevoegen van orchestrale elementen, een mooi contrast met hun electronische sound. Blazers, strijkers, koren, etcetera heb ik vanwege beperkt budget uitgevoerd met behulp van sample-libraries. Het resultaat klinkt toch overtuigend echt.

 • Devious - Heritage of the Reckless

  Devious - Heritage of the Reckless

  Wees gewaarschuwd: Devious speelt HARDE muziek! Samen met producer Jochem Jacobs (Textures, Malkovich) werkten ze aan hun derde plaat Vision, waarvoor ik werd benaderd voor alle synths, samplers en orchestrale arrangementen. Die zijn niet uitgevoerd door een echt orkest maar met realistisch klinkende sample-libraries. Zoals je op deze vette track kunt horen.

 • Make Waves - Destination Unknown

  Make Waves - Destination Unknown

  Tijd voor schaamteloze zelfpromotie: Make Waves is een nieuwe rock band uit het oosten! Naast al het gitaarwerk en keyboardspel verzorgde ik de strijkerarrangementen, zo ook voor dit nummer. We zijn momenteel druk met het krijgen van optredens maar zijn zeker van plan in de nabije toekomst onze eerst plaat uit te brengen.

 • The Monolith Deathcult - Masters

  The Monolith Deathcult - Masters

  Deze SNOEIHARDE metalband benaderde me onder andere voor hun door Guido Aalbers (Coldplay, Bertolf, Muse) geproduceerde album Trivmvirate. Ik verzorgde synths en orchestrale sounds. Daarnaast schreef ik voor dit nummer alle gitaarpartijen. Verder tourde ik met de band en kwam ik tot mijn grote vreugd op grote festivallen, TV (MTV, TMF) en radio (Kink FM).

Wat ik doe

Componeren

Met andere woorden: nieuwe muziek schrijven. Van pop tot rock, electro tot symfonisch, jazz tot avant-garde. De vorm hangt helemaal af van de bedoeling van de muziek: jingles, filmmuziek, liedjes, enzovoorts.

Uitvoeren

Het uitvoeren van mijn muziek wordt gedaan door bekwame muzikanten. In andere gevallen speel ik de partijen zelf in. Naast verschillende toetsinstrumenten beheers ik een aantal snaarinstrumenten, met name de electrische gitaar. In enkele gevallen zing ik, maar meestal als "backing vocalist".

Arrangeren

Of: bestaande liedjes van artiesten verder uitwerken. Een handjevol gitaarakkoorden kan ik uitbreiden met strijkers, blazers, toetsen, gitaren, etcetera. Het is maar net wat het liedje nodig heeft.

Nabootsen

Bij produkties waarbij het budget niet toereikend is voor bijvoorbeeld het inhuren van strijkerensemble biedt mijn collectie soft/hardware synths en samplers een oplossing. Daarmee kan ik zeer overtuigende nabootsingen van diverse akoestische en electronische instrumenten reproduceren.

Mijn werk met artiesten en bands

Als componist, arrangeur en/of instrumentalist werk ik graag samen met artiesten en bands. Soms benaderen ze mij direct, in andere gevallen gebeurt dat via producers. Enkele producers waar ik regelmatig mee samenwerk zijn Guido Aalbers (Bertolf, Counting Crows, Muse) Rick Hoekman (Shock Royal, Tiësto) en Pascal Altena (Schwarzblut, Ex Libris, The Monolith Deathcult). Ik vind het leuk om bezig te zijn met verschillende genres: van pop tot metal, electronica tot jazz. Het doel is altijd: mooie muziek. Hier volgen de belangrijkste releases van de afgelopen paar jaar.

Colossa - Born to make a Sound

Colossa - Born to make a Sound

Strijkersarrangement

Rosemary's Sons Ft. Stevie Ann - Perfect

Rosemary's Sons Ft. Stevie Ann - Perfect

Arrangement, synthesizers, strijkerarrangement

Arthur Adam - Awake

Arthur Adam - Awake

Strijkersarrangementen

Schwarzblut - Das Mausoleum

Schwarzblut - Das Mausoleum

Composities, Synthesizers, orchestrale arrangementen

Miss Montreal - Addicted to Crying (single)

Miss Montreal - Addicted to Crying (single)

Strijkerarrangement

Miss Montreal

Miss Montreal

Strijkerarrangementen

Devious - Vision

Devious - Vision

Synthesizers, samplers, orchestrale arrangementen

Lorrainville - You may never know what happiness is

Lorrainville - You may never know what happiness is

Strijkerarrangement

Schwarzblut - Maschinenwesen

Schwarzblut - Maschinenwesen

Synths, orchestrale arrangementen, songwriting

Arthur Adam - Dividing a Spider

Arthur Adam - Dividing a spider

Strijkerarrangement

Anny - No Regrets (single)

Anny - No Regrets (single)

Arrangement, orgel, synthesizers

Nina June - Wonderwater (single)

Nina June - Wonderwater (single)

Strijkerarrangement

The Monolith Deathcult - Trivmvirate

The Monolith Deathcult - Trivmvirate

Composities, Synthesizers, samplers, orchestrale arrangementen